Hogyan lesz valaki tanítvány? - 1. rész

Hogyan lesz valaki tanítvány? Annak születik (újjászületéskor) vagy azzá válik? Mit jelent az, hogy tanítvánnyá tenni? A Máté evangélium felszólítása:

Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! (28:19-20)

A megváltás és megszentelődés kapcsolatának vizsgálatában a tanítványság mibenléte fontos kérdés. A megértése hatással lesz arra, hogyan gondolkodunk az evangelizációról, gyülekezet növekedésről, misszióról és a személyes életvitelünkről. Ebben a sorozatban megvizsgáljuk a két eltérő megközelítést, az igehelyeket a tanítványságról, Péter tanítványi fejlődését és a tanítványság árát.

A mellékelt felvétel a Keren Jesuah Messiási közösség alkalmán készült 2017. július 8-án.

0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Hangfelvétel itt