Biblia

Biblia

A Biblia értelmezése

Ariel HungaryAz eredeti, a zsidó kontextus elengedhetelen az Írások megértéséhez. Honlapunk, és egyben nonprofit szervezetünk, a Bibliatanítások Ari'EL Hungary célja, hogy olyan bibliai tanításokat mutasson be, amelyek a zsidó gyökerekre épülnek, és ebben a közegben értelmezik az Írásokat.

Jób könyvének legfőbb tanulsága

A minap botlottam egy megosztásba a Jób könyvéből. A Facebook-on amúgy is az egymondatos (fél)igazságok korát éljük amely már önmagában megérne egy misét, itt viszont egy pontos idézetet olvasunk Jób egyik barátja, Czófár szájából. Az idézet a következő:

Az istentelenek vígassága rövid ideig tartó, és a képmutató öröme egy szempillantásig való. (Jób 20:5)

Bevezető a Bibliaiskolához

Jesua, azaz Jézus tanítványságra hív mindenkit, aki hit által az ő követője. Minden hívő saját választása alapján eldöntheti, hogy válaszol-e a hívó szóra. A Biblia tanítása szerint a tanítvánnyá váláshoz csupán egyszeri döntésre és folyamatos elkötelezettségre van szükség. 

Bibliaiskola

Jesua tanítványságra hív mindenkit, aki az ő követője. Ez a bevezető kurzus arra irányul, hogy a Biblia tanulmányozóinak széleskörű áttekintést nyújtson a legfontosabb teológiai témakörökről. A szisztematikus tanulmányozás esetén minden egyes lecke az előző, már ismert fogalmakra épülve hozzájárul a bibliai alapok lerakásához. A tanulmányokat megnyitva elolvashatja, meghallgathatja azokat. A tanulmányok ingyenesen letölthetőek, de azokat szerzői jogok védik. Egyéni vagy csoportos bibliatanulmányozás során használhatók, de nem sokszorosíthatók.