Kiválasztás, de milyen célból? - 1. rész

A teológiai megközelítések képesek egyfajta szemüveget adni, amely nem enged minket bizonyos igéket másképpen olvasni. Hasonlóan mint az Óz meséjében, automatikusan egy szűrőn keresztül olvasunk bizonyos verseket.

„- Hát nem zöld itt minden? - álmélkodott Dorka.

- Semmivel sem zöldebb, mint bárhol másutt; de ha zöld szemüvegen át nézed a világot, akkor természetesen mindent zöldnek látsz…az alattvalóim olyan régóta viselik a zöld szemüveget, hogy a legtöbben csakugyan szentül hiszik, hogy Smaragdváros az, amiben laknak.”

Sorozatunkban a kiválasztás kérdését tekintjük át, és megvizsgáljuk, hogy milyen okai vannak. Első részünkben példákat mutatunk be emberi választásokra és Isten választásaira. Bemutatjuk, hogy személyek kiválasztása mellett helyszínek, dolgok stb. is kiválasztásra kerülnek.

Látni fogjuk, hogy a választások egy bizonyos szolgálatra szólnak. A kiválasztásban nem garantált a siker, amennyiben a kiválasztott személy elbukik, mindez Isten fegyelmezését vonhatja maga után.

Nem látunk egy olyan példát sem, ahol a kiválasztott elszántan kutatta, mire lett kiválasztva. Nem folytatott imaharcot, hogy kikutassa Isten akaratát ezen a területen. Minden esetben Isten gondoskodott arról, hogy a kiválasztott személy félreérthetetlenül tudomást szerezzen az elhívásáról ill. a kiválasztásáról.

A témát a mellékelt tanításban hallgathatják, amely a Keren Jesuah Messiási közösség alkalmán hangzott el 2018. február 24-én.