Hírlevél Ari'EL Hungary 2017. március

Kedves Barátunk!

Az új évben, 2017–ben is folytatjuk szolgálatunkat a már ismert területeken. Kéthetes rendszerességgel megtartott bibliatanulmányainkon részletesen foglalkozunk az eszkatológia tárgyával, és szemügyre vesszük mindazt, amit a Biblia üzen számunkra a jövővel kapcsolatban.

Megközelítésünk premillennista, és emellett külön kezeli Izrael nemzetét és a gyülekezetet. Ebből fakadóan nagy részletességgel fogunk beszélni Isten királyságának egyik fontos aspektusáról a messiási vagy 1000 éves királyságról. Addig azonban még hosszú út áll előttünk, mert a nyomorúság hét évét is részletesen elemezzük. Az elmúlt fél évben befejeztük a pogányok idejének témakörét, a hét gyülekezet jellemzőit, és részletesen foglalkoztunk a gyülekezet elragadtatásával. A tanulmányok során sok jó kérdést kaptunk, még Svédországból is :).

A purim ünnepére (március 11-12) emlékezve megtalálhatjátok írásunkat honlapunkon itt.

A pészah ünnepének közeledtével (április 10-18), tervezünk ismét egy bemutatót annak részleteiről, hogyan töltötte el Jesua a pészah ünnepét tanítványaival, és mi mit tanulhatunk meg mindebből. Az időpont: 2017. április 8-a, délelőtt 10:30. A helyszín Budapest XIII. kerület. Az alkalomra írásbeli jelentkezés szükséges a helyszűke miatt, ebben az esetben kérünk erre a levélre válaszolj. A pontos helyszínt a jelentkezésre küldjük el.

Egy másik pészah bemutatót is tartunk, szintén április 8-án este 18 órakor. A bemutató nyilvános, a címe: Vácegres Dózsa György u. 1/a. Vácegresi Baptista Imaház. Akik a közelben laknak, a szervezők és mi is várjuk szeretettel.

Kéthetente szombat délelőttönként tartjuk Keren Jesuah Messiási közösségünket a bibliaiskolával váltakozó ritmusban. A közösségünkben első helyen foglalkozunk az Írások tanulmányozásával, az Ari’EL szolgálat alapvetéseit és szisztematikus alaptanításait tartjuk irányadónak, és hangsúlyt helyezünk a zsidó ünnepekről való megemlékezésre is.

Örömmel tájékoztatunk, hogy Dr. Arnold Fruchtenbaum ismét Magyarországra érkezik 2017. szeptember közepén, így meg tudjuk rendezi a negyedik messiási konferenciánkat. Kérünk imádkozzatok Arnoldért, a konferencia szervezésért, helyszínért, résztvevőkért.

Köszönjük imáitokat és támogatásotokat.

Salom,

Nagy Iván és Rita