Hírlevél Ari'El Hungary 2016. december

Kedves Barátaink!

 

A 2016 decemberében szeretnénk néhány gondolattal összefoglalni ezt a Bibliatanítások Ari'EL  Hungary szolgálat szempontjából számunkra gazdag évet. Az év első felében a Messiás élete tanulmánysorozatot osztottuk meg az érdeklődőkkel egészen júniusig. A páska alkalmával négy bemutatót is tartottunk az ünnep számunkra meghatározó üzenetéről.

Nyáron, augusztusban Budapesten tartottuk a harmadik messiási konferenciát Dr. Arnold Fruchtenbaum közreműködésével. Az előadások hanganyagát megtaláljátok a honlapunkon itt.

Szeptembertől új témával folytattuk a bibliaiskolát, a már szokásos kétheti rendszerességgel. Az eszkatológia tárgya a Biblia jövőre vonatkozó próféciáit rendszerezi. Témánk a Jelenések könyve mellett a héber Írások üzenete a Messiás második eljöveteléhez kapcsolódóan. Ehhez bevezetőként részletesen foglalkoztunk a pogányok idejével, az Újszövetség nyolc titkával, a királyság különböző megjelenési formáival, a látható egyház jellemzőivel. Rita is három alkalommal tanított az egyházban már a második században megjelenő és később egyre erősebbé váló antiszemitizmusról és a 20. századi sajnálatos következményeiről. Januárban folytatjuk a sorozatot többek között a nagy nyomorúságot megelőző események kronológiájával, az elragadtatással és a nagy nyomorúság ítéleteinek részletes elemzésével. A sorozat folytatása a messiási királyság rendkívül izgalmas témája lesz.

Az ősz programját gazdagította szamoai hívők magyarországi látogatása, melyet részletesen itt lehet meghallgatni.

Szintén ősszel honlapunk sok munkával és segítséggel teljesen megújult. 

Tavaly szeptemberben kezdtük el egy messiási kisközösség építését is kétheti rendszerességgel. Eddig a helyszín csak a saját lakásunk volt, ezért nem volt lehetőségünk mindennek a nyilvánosabb meghirdetésére, de terveink szerint 2017. januártól a 13. kerületi bibliaiskola helyszín a közösségi összejövetelre is rendelkezésre áll. A tervezett időpont kéthetente lesz szombat délelőttönként 10:30-kor, a bibliaiskolával váltakozó ritmusban. Az érdeklődők a helyszín és a pontos időpont miatt kérjük e-mailben vagy telefonon jelentkezzenek (telefon esti órákban: 06-70-24-98-908, email: bibliatanitasok(kukac)gmail.com). A két alábbi linken található cikkekben tájékozódhattok a közösségről alkotott álláspontunkról. A közösség számára az Ari'EL szolgálat alapvetéseit és szisztematikus alaptanításait tartjuk irányadónak, a linkeket szintén alább találjátok.

Köszönjük szépen az imákat, támogatásokat.

Kívánunk nektek és családotoknak boldog hanukát és karácsonyt és békés új évet a Messiásban, Jesuában!

Salom,

Nagy Iván és Rita

 

Cikkek a gyülekezet választásról itt és a gyülekezetbe járásról itt.

Alapvetéseink, hitelveink olvashatók itt.

A helyi gyülekezetről, egyházról tanulmányok itt olvashatóak.